Licht en Landschap

Fotografie workshops en cursussen

menu

5 januari 2017 - Door de bomen het bos.... 

5 januari 2017 - Door de bomen het bos.... Kerstvakantie!
Voor het eerst in jaren had ik mezelf een échte Kerstvakantie beloofd. Mijn kantoor zou twee hele weken gesloten zijn. Wát een vooruitzicht was dat!
En wat zou ik een tijd hebben voor fotografie!
Dat alles had ik bedacht aan het begin van de December feestmaand.

De werkelijkheid pakte iets anders uit.
De eerste vakantieweek, de week tussen Kerst en Oud en Nieuw, verliep rommelig met thuisklusdingen, boodschappen en onverwachte (spoed) opdrachten van het werk. Een en ander gecombineerd met griepaanvallen binnen mijn gezin.
Voor ik het door had was het Oudejaarsavond 2016 en zat mijn eerste week vrij erop. Huh? Nu al? Ik had nog geen camera vastgehad.
Op naar de tweede week dan maar. Fotografie in de herkansing.
Maandagochtend 2 januari begon met een aantal zakelijke telefoontjes, met daaraan gekoppeld werk dat toch beter meteen maar aangepakt, opgelost moet worden. Klant is en blijft toch koning. Ook in het nieuwe jaar.
De dinsdag en woensdag gingen ook voorbij...
Echter, op dinsdag meldde Herman zich in een kleine fotografen-groepsapp, met de vraag of er tijd en zin was om op donderdag de 5e een hele(!) dag op pad te gaan.
Dit was mijn kans om toch nog iets aan fotografie te gaan doen, dus ik meldde mij aan.

Op donderdagochtend stond ik rond 08.30 uur bij Herman op de stoep en na een kop koffie reisden we af naar de bossen bij Bakkeveen (Friesland). Wandelschoenen aan en op zoek naar mooie locaties. Ik was daar voor het eerst, Herman niet, hij had een locatie in gedachten.  Al met al hebben we ons daar tot rond de middag vermaakt, ondanks dat het licht harder was dan we gehoopt hadden.
Toen de naast de parkeerplaats gelegen Slotplaats gesloten bleek voor de lunch zijn we afgereisd naar Zoutkamp. De lunch daar was uitstekend.
In de middag hebben we ons vermaakt met het portretteren van Schotse Hooglanders en in de namiddag hebben we in Lauwersoog toestemming gevraagd én gekregen om in het droogdok te fotograferen. Ook dat was een toplocatie.
Zo vulden we de dag met drie totaal verschillende onderwerpen en situaties. Een afsluitende kop koffie bij Schierzicht in Lauwersoog maakte de dag af.
Een topdag! 

Link naar een portret van een Schotse Hooglander: https://500px.com/photo/191928007/golden-calf-by-ton-drijfhamer

Het bos in het groot: https://www.lichtenlandschap.nl/225360143/noorderland

Stuur e-mail* Invoer verplicht