Licht en Landschap

7 januari 2017 - De winter valt op zaterdag. 

7 januari 2017 - De winter valt op zaterdag. Het was al voorspeld: Sneeuw en ijzel in de nacht van vrijdag op zaterdag. Vooral dat van die ijzel klopte. De wegen waren spiegelglad en via de radio en andere media stroomden (landelijke) waarschuwingen om toch vooral de weg niet op te gaan de huiskamer in. Ondanks de witte wereld ging het over niets anders dan codes geel, oranje en rood.
Maar ik moest wel de weg op. Ik moest mijn beide jongens wegbrengen naar een voetbalevenement hier in Delfzijl, Eurocup 2017. Een klein stukje maar, dus dat moest maar doorgaan.
Eenmaal de woonwijk uit bleek het gelukking allemaal reuze mee te vallen op de weg. Veilig uit en thuis. Gewoon code wit.

Dus... er ligt sneeuw! En sneeuw betekent: foto's! En ik had tijd.
Maar naar buiten kijkend zag ik toch wel een erg effen grijze oninteressante lucht. Was het wel zo verstandig om foto's te willen maken? Twijfel. Toppers zouden het niet gaan worden.

Gedurende de ochtend was ik al via whatsapp continue in contact met mijn zwager Peter. Ook zijn camera moest nodig worden uitgelaten merkte ik. Dus een en ander gecombineerd en aangepakt: Ik opnieuw de auto in, Peter opgezocht en met z'n tweeën hebben we een rondje Uitwierde/Biessumerbos gelopen, op zoek naar composities en fotomogelijkheden.
Ondanks dat we beide tot de conclusie kwamen dat de omstandigheden verre van optimaal waren (grijze lucht en te weinig sneeuw) vond ik het plaatje van de Uitwierdermaar met het bootje in de verte toch wel iets hebben. Omzetting naar zwart wit kon niet uitblijven.

Later in de middag werd de sneeuw weer water en was de winter alweer voorbij. 
De winter 2016/2017 viel op een zaterdag.


Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee