Licht en Landschap

15-01-2017 - Op zondagochtend met de hond. 

15-01-2017 - Op zondagochtend met de hond. Elke ochtend begint voor mij met een rondje met de hond. Gedurende de werkweek zijn dat kleine wandelingen van circa een kwartiertje. Genoeg voor de hond en genoeg voor mij om nog op tijd op m'n werk te zijn.

In de weekenden maak ik, hetzij op de zaterdag, hetzij op de zondag en soms op beide dagen, vaak een wat langere wandeling. Zo ook vanochtend, alhoewel ik er toen ik wakker werd niet heel veel zin in had.
Ik had me al voorgenomen om voor het wandelingetje van een kwartiertje te gaan. Weet die hond veel dat het zondag is...

Schoenen aan, riem om en naar buiten.
Hé, nog steeds winterse sferen en mooie kleuren in de lucht, temperatuur onder nul. Heerlijk fris. Tijd om de plannen alsnog om te gooien. Dus terug naar binnen, wandelschoenen aan, camera gepakt en terug naar Spike, die met riem, en verbaasde, afwachtende blik nog steeds bij het tuinhek stond te kwispelen. 'Kom je nou nog??'

Een kleine tien minuten later lopen we over de velden bij het Biessumerbos. Het is er prachtig. In de verte zie ik donkere sneeuwbuien over zee trekken en de zon werpt een fel oranje gloed over de velden. Geen wandelaar te bekennen. Spike en ik hebben het hele schouwspel voor ons alleen. Hij vermaakt zich prima met allerlei geursporen (Spike is op en top Beagle) en ik houd me bezig met de snel wisselende lichtomstandigheden.

Zo vliegt de tijd voorbij. Het rondje van een kwartiertje wordt er eentje van anderhalf uur. Het daglicht is dan inmiddels te hard voor bijzondere foto's geworden, dus we kunnen weer naar huis. Achter de geur van koffie aan.

In groot formaat: https://www.lichtenlandschap.nl/225361653/omgeving-biessum-delfzijl

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee